Jump to content
Sign in to follow this  
Crash9

What's The Deal With My 900mhz Tx

Recommended Posts

I purchased 2) 500 mw 900mhz TX from Supercurciuts. One has normal range at 1 mile plus but the other one only goes 1000 ft before it drops out. I also noticed when I power it up on channel 1 the signal disappears after 3 minutes (after warms up) and if I switch to Channel 2 on the RX the video signal shows up there. The TX is set on channel 1 but the RX is on 2. I have to go through this everytime I use it.

Any help. Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I also noticed when I power it up on channel 1 the signal disappears after 3 minutes (after warms up) and if I switch to Channel 2 on the RX the video signal shows up there.

Odear, sounds like the TX is not crystal controlled. I had a cheap 2.4Ghz camera and TX that did the same, the only way I could use it was to connect it 5 min before I took off. A better quality TX is the best way to go.

I would also expect much more than 1 mile with 500mW at 900Mhz unless you have a dipole on each end ?

Terry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I agree Kilrah, There both the same units that everybodys is selling for FPV I just get them from SC. I'll be sending this one back and hope they'll give me a replacement :) .

Edited by Crash9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...