Jump to content

Attention: RC-CAM.com will be closing down August 2021.

The RC-Cam.com forum was the very first online community dedicated to the advancement of wireless video cameras on radio controlled (R/C) models. This is now called "FPV" (First Person View). We are proud of the contributions that our members have made to the FPV hobby.

We've seen significant changes over the last twenty years. Initially there were a lot of eager R/C hobbyist that built their own video systems. Allowing these creative individuals to share their work was the purpose of this site. Now the FPV market is flooded with low cost systems; Sadly DiY FPV video projects are now rarely discussed.

RC-CAM.com (main site and forum) will be closing down August 2021. This is being announced now (March 2021) so that everyone has time to download any information that is important to them. After the site is shutdown the information will no longer be available here.

We appreciate every member's involvement with advancing the FPV hobby. It is indeed sad to say goodbye to all our online friends. Be safe and stay healthy.



Recommended Posts

Hello everyone! I am new here Looks like a site full of informative members so hopefully someone can help me out.

I have recently bought a Wireless Security Camera set up. I got it fairly cheap on Ebay.. It came with 4 wireless color night vision cameras and a receiver box that connects to the computer through video cables and a DVR card.

Now.. the cameras work great.. but here is my question/problem. I have a wireless D-Link DI-524 2.4 ghz G router, and no matter what channel I put it on (1-11), when the cameras are turned on they completely jam my router's signal. It's literally as apparent as just turning off and on the router. PLug and cameras, no internet.. unplug them internet works perfectly. There are no settings for the cameras so my changes must be through my wifi set up.

Any suggestions?

Link to post
Share on other sites

Throw the cameras away (or at least use only 1 or 2), or reconfigure/replace your router and network equipment to work on the 5GHz band.

Your 4 cameras are most likely in 2.4GHz, on 4 channels that together cover the whole band, and thus all the Wifi channels.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...