Jump to content

Attention: RC-CAM.com will be closing down August 2021.

The RC-Cam.com forum was the very first online community dedicated to the advancement of wireless video cameras on radio controlled (R/C) models. This is now called "FPV" (First Person View). We are proud of the contributions that our members have made to the FPV hobby.

We've seen significant changes over the last twenty years. Initially there were a lot of eager R/C hobbyist that built their own video systems. Allowing these creative individuals to share their work was the purpose of this site. Now the FPV market is flooded with low cost systems; Sadly DiY FPV video projects are now rarely discussed.

RC-CAM.com (main site and forum) will be closing down August 2021. This is being announced now (March 2021) so that everyone has time to download any information that is important to them. After the site is shutdown the information will no longer be available here.

We appreciate every member's involvement with advancing the FPV hobby. It is indeed sad to say goodbye to all our online friends. Be safe and stay healthy.



Recommended Posts

Friend, assembled the project NAV LIGHTS literally according to the layout and components made ​​by you. But I'm having a little problem and would like your help.

When I turn the switch on / off, the navigation lights illuminate normally but the strobe light, between a flash and another, is not completely clears and the headlights are flashing like strobe but with much reduced intensity.

What can be and what to do?

Tale usual your help :(

MNicolini

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

The symptom suggests you have a wiring error involving the strobe and headlight circuits. Rest your eyes for a day then go back and carefully check all your work again.

Very, very, good for your reply, sorry that did not help me at all. If it were just rest your eyes and the problem would resolve itself would not be bothering you with this type of question.

Anyway thank you for your response and your help in vain!

It's the second time I make an appointment and you do not get any positive feedback, help me here man!

MNicolini

Link to post
Share on other sites
If it were just rest your eyes and the problem would resolve itself would not be bothering you with this type of question.

A technician's eyes are the very best troubleshooting tool and that is reason I recommended looking at the wiring it again. This was a serious request and I was not attempting to waste your time. If your wiring is neat and orderly, and you have a very good close-up camera, then please feel free to post some clear photos. No promises, but maybe I will see something that needs attention.

If you cannot see a problem then I suggest you simplify the circuit by removing the connections to PIC pins 2, 3, and 5. Then add each pin's related circuitry to see if that helps you find the error. That is, test the Status LED circuitry (pin 3 items) and verify it works. Then add the landing light circuitry (pin 2 items) and verify it works. Then add the strobe light circuitry (pin 5 items ) and confirm it works. If along the way you find a problem then fix it before adding the next pin's circuitry. This process should help you find success.

And it would be good to verify (again) that there is correct voltage across PIC pins 1 and 8, including when the various lights are turned on and off. Because if the power supply voltage isn't correct/stable then the microcontroller will not work correctly.

It's the second time I make an appointment and you do not get any positive feedback, help me here man!

I do the best I can to help on the published projects but I can't solve every problem. For sure, I would be interested in knowing what you mean by that. Do you have a link to the first discussion where I provided the poor help?

Link to post
Share on other sites

I do the best I can to help on the published projects but I can't solve every problem. For sure, I would be interested in knowing what you mean by that. Do you have a link to the first discussion where I provided the poor help?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...