Jump to content

Attention: RC-CAM.com will be closing down August 2021.

The RC-Cam.com forum was the very first online community dedicated to the advancement of wireless video cameras on radio controlled (R/C) models. This is now called "FPV" (First Person View). We are proud of the contributions that our members have made to the FPV hobby.

We've seen significant changes over the last twenty years. Initially there were a lot of eager R/C hobbyist that built their own video systems. Allowing these creative individuals to share their work was the purpose of this site. Now the FPV market is flooded with low cost systems; Sadly DiY FPV video projects are now rarely discussed.

RC-CAM.com (main site and forum) will be closing down August 2021. This is being announced now (March 2021) so that everyone has time to download any information that is important to them. After the site is shutdown the information will no longer be available here.

We appreciate every member's involvement with advancing the FPV hobby. It is indeed sad to say goodbye to all our online friends. Be safe and stay healthy.



Recommended Posts

Hi guys,

The other day I experienced some white banding on my video feed that I had never seen on my current setup. It is not constant throughout the flight but raised my eyebrows immediately. Haven´t flown since but I am assuming it was site related because it was not there before... But one never knows.

VTX 1.200 G 300 mW - SPW + GP patch ( too lazy to build a helical... and the GP patch works well with circular indeed...)

RC 72.350 Mhz PCM

1,20 m wing with VTX on wingtip and all shielded wiring.

I have no audio recorded but the audio from the MIC was clear.

Edited by tascheri
Link to post
Share on other sites

I was not clear (too much of a hurry) but the over modulation would be from the audio so maybe he mike was in the wind? Vibration is favorite so is the TX soft mounted? Dose it happen at particular prop speeds?

It could be other things but I would start there.

Terry

Edited by Terry
Link to post
Share on other sites

OK, got it. The mic is facing back but maybe too close to the prop ( 4 inches ). I´m stretching the cable outwards out of the motor area and adding a trimpot in series to adjust the level.

The vid TX is way out on the wingtip, not soft mounted by I doubt it´s getting any considerable vibrations though, I am very serious about balancing props.

Hope the weather smooths out towards the weekend ( it´s winter here now ) to have some tests.

Results will be posted.

Thanks again.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...