Jump to content

Attention: RC-CAM.com will be closing down August 2021.

The RC-Cam.com forum was the very first online community dedicated to the advancement of wireless video cameras on radio controlled (R/C) models. This is now called "FPV" (First Person View). We are proud of the contributions that our members have made to the FPV hobby.

We've seen significant changes over the last twenty years. Initially there were a lot of eager R/C hobbyist that built their own video systems. Allowing these creative individuals to share their work was the purpose of this site. Now the FPV market is flooded with low cost systems; Sadly DiY FPV video projects are now rarely discussed.

RC-CAM.com (main site and forum) will be closing down August 2021. This is being announced now (March 2021) so that everyone has time to download any information that is important to them. After the site is shutdown the information will no longer be available here.

We appreciate every member's involvement with advancing the FPV hobby. It is indeed sad to say goodbye to all our online friends. Be safe and stay healthy.



Recommended Posts

Hello,

I have several in 500mW Tx lawmate that work very well for over a year.

During a test within 20 minutes in the Tx has a lot of heated because now it only works 10 seconds (it's been a fair bit even for teamblacksh*t member).

In short if you know you can save him? it's serious doctor?

Or must buy a new one?

Thank you

Julien

Link to post
Share on other sites

I think a good test to start out with is to compare operating currents. For example, what is the measured current draw on it? What is the current on a good one?

Ok,

I check : Power supplied is 5 V

Power line disconnected => short cut => Ground / Power line

Is it normal ?

ju

Link to post
Share on other sites

You'll have to explain in detail what that means.

Ouups sorry, Here is a picture.

So mesure between groung and +. And I found no résistance. Sound not good ?

post-4801-0-27243600-1310908396_thumb.jp

Link to post
Share on other sites

or do you mean no resistance reading, no change when you test the pins?

Terry

I read 0 ohm.

We are working on with an electronicien friend and it seems that the RF composant failed (over heat)

Top left red circle on the picture

Julien

post-4801-0-80513300-1310981387_thumb.jp

Edited by sigma_fr
Link to post
Share on other sites

I can not tell from your picture if there is damage to that part but if you think it is bad remove it and retest the resistance. If the resistance is good then you just have to find a replacement part.

I dont use that TX so can you tell me the resistance of a good TX?

Terry

Link to post
Share on other sites

Ok so I finely find my problem ............... is was not the TX but the RX battery ...........

So we mesure some temperature on the TX and some part are very hot (see attach file).

So all works fine now

Julien

Thermal test Tx lawmate 1.2 Ghz.pdf

Edited by sigma_fr
Link to post
Share on other sites

So what was all that about 0 ohms and a componant fail ???

Terry

0 ohms => well I don't know, I will compare with a new TX.

Composant fail ........ finely no componant fail. I thought that because my installation stop working and the TX was very hot ... but the reson is one of my 3S cell died (RX pack)

julien

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...